Recycling - onze circel is rond. Die van u ook?

Jaarlijks verkopen wij duizenden stuks computers, notebooks en overige randapparatuur en al deze apparatuur zal vroeg of laat worden vervangen voor nieuwe exemplaren. Alle computerapparatuur wordt opgebouwd uit een breed scala aan verschillende materialen als kunststoffen en metalen. Deze materialen zijn in meer of mindere mate belastend voor het milieu bij stort of verbranding.


Heijligers Computers & Automatisering voelt zich verantwoordelijk voor de afvoer van afgedankte computerapparatuur om zo een schoon milieu voor de toekomst te realiseren en heeft hiervoor een uitgebreid recycling programma opgesteld. Hiermee garanderen wij dat ruim 90% van alle bij ons ingeleverde apparatuur welke niet hergebruikt kan worden daadwerkelijk als grondstof voor nieuwe apparatuur of brandstof terug gewonnen wordt. Wij zijn hiertoe een samenwerking aangegaan met een van de grootste verwerkers van electronisch afval in de Benelux, voorzien van alle benodigde vergunningen en keuringen. Dit programma verdelen wij in twee segmenten, te weten voor particulieren en voor zakelijke gebruikers.


Particulieren


Voor particulieren hebben wij een zeer eenvoudige maar duidelijke regel, alle IT apparatuur mag bij ons worden ingeleverd, of dit nu gaat om bij ons aangeschafte apparatuur of bij ons aangeschafte vervangende apparatuur of apparatuur welke elders ter vervanging is gekocht. Zo lang het gaat om enkelstuks van complete producten bent u bij ons welkom, zonder enige kosten of aankoopverplichting, uw apparatuur aan te bieden voor recycling.
Wij willen hiermee voorkomen dat er schadelijke stoffen uit de apparatuur in het milieu terecht komen als deze niet milieu verantwoord wordt verwerkt.
Denkt u dus aan computerkasten, laptops, printers, monitoren, modems en alles wat hier mee te maken heeft.
Heeft u nog vragen over de inlevering van apparatuur, belt u gerust met onze winkel, telefoon 078-613.00.21. Inleveren is gratis, vrijblijvend en spaart ons milieu!


Zakelijk


Voor zakelijke klanten hebben wij een uitgebreid programma opgesteld voor de inname van ICT apparatuur, waarbij u niet alleen het milieu spaart maar zelfs een behoorlijke vergoeding kunt krijgen. Let wel, wij nemen alle apparatuur in, ongeacht of deze bij ons gekocht is.
Dit programma kent twee fases, apparatuur die voor hergebruik geschikt is en apparatuur welke alleen op grondstof niveau te hergebruiken is.

Voor hergebruik komen in aanmerking computers, laptops, beeldschermen en printers in werkende staat zonder uiterlijke schade of ontbrekende onderdelen, computers en laptops dienen minimaal een Pentium 4 processor te hebben. Printers wordt per model bekeken of deze voor hergebruik geschikt is. Wij keren voor bruikbare apparatuur 3 Euro excl. BTW per kilo uit. Het spreekt voor zich dat de harde schijven van herbruikbare apparatuur professioneel gewiped (gewist) worden op een zodanige manier dat het terughalen van data niet meer mogelijk is.

Alle niet herbruikbare apparatuur wordt verdeeld in twee groepen, Computers en laptops worden gratis ingenomen en gerecycled, voor beeldschermen zowel CRT als TFT en voor printers rekenen wij € 0,25 excl. BTW per kilo. Deze kosten worden verrekend met de eventuele opbrengsten.

Indien gewenst kunnen wij de apparatuur bij u op locatie ophalen of eventueel uit de kantoorruimtes verzamelen, vraagt u onze verkoopafdeling voor een offerte op maat. De kosten voor het ophalen van een gereedstaande Europallet zijn € 75,- excl. BTW en worden verrekend met de eventuele opbrengsten.

Voor een overzicht van alle vergoedingen duidelijk op een rij klikt u hier .

Alle apparatuur die niet voor recycling in aanmerking komt of die op uw verzoek direct vernietigd dient te worden wordt verwerkt volgens gecontroleerde vernietiging van elektronica zoals beschreven in de richtlijnen van de WEE (Waste Electrical and Electronic Equipement). Indien gewenst kunnen wij u een certificaat van vernietiging overhandigen.


Vernietiging van datadragers


Op verzoek kunnen wij door u aangeboden systemen of losse harde schijven professioneel laten ‘schredden’ waardoor deze volledig vernietigd zullen zijn. Hierbij ontvangt u een certificaat van vernietiging met de vernietigde types en aantallen. Mocht u zelf aanwezig willen zijn bij de vernietiging dan is dit tegen meerprijs mogelijk.
Vraagt u een offerte op maat op bij onze verkoop, telefoon 078-635.17.19 voor vernietiging datadragers.